Vorig jaar rond deze tijd nam ik een belangrijke beslissing. Ik creëerde met dit besluit een ander leven, een leven zonder baan. Ik speelde niet langer op zeker, maar nam een risico. Ik wilde ruimte om toe te geven aan mijn eigen verlangens. Ik deed een stap naar voren en sprong in het diepe. Het leek misschien of ik deze beslissing in 1 keer nam, maar daar gingen heel wat slapeloze nachten aan vooraf. Ik wilde mijzelf terug en was bereid een risico te nemen.

Als we ons eigen leven willen vormgeven zijn er altijd voorbereidende stappen nodig. We kijken soms met verbazing naar vrouwen die zo’n leven leiden. Ze doen het met het grootste gemak, lijkt het wel. We zien niet dat ook hun leven niet ineens zo geworden is. We moeten ons ideale leven ontdekken, creëren, ons ware gezicht laten zien. Ons open durven stellen voor mislukking en weer verder gaan.

Je hebt de keus om de afslag naar iets nieuws proberen te nemen. Iets waarvan je de uitkomst niet zeker weet, je doet een gok en dat is spannend. Je voelt je misschien comfortabel als je op zeker speelt. Maar hoe fijn is dat comfort nog? Ik vraag je niet om direct je leven overboord te gooien, een klein risico per dag is een perfecte voorbereiding. Ben jij bereid?