Counseling

Wat gaan we doen? 

“Counseling is een vorm van individuele begeleiding. Deze begeleiding is gericht op het voorkomen en verwerken van je klachten. Jouw klachten kennen meestal verschillende oorzaken en hebben een doorlopend negatieve invloed op je leven.

In een counseling traject zoeken we naar de diepere oorzaken en achtergronden van problemen. Dit geeft helderheid in wie je bent en hoe je functioneert. Je leert flexibeler omgaan met je emoties, overtuigingen, en belemmeringen.

Tijdens de gesprekken en opdrachten werken jij en ik samen aan jouw weg naar meer voldoening. Dit doen we door te onderzoeken welke patronen in jouw leven zich steeds herhalen, waar deze vandaan komen en wat de (meestal dieper) liggende oorzaken zijn. Gedurende het traject is reflectie een belangrijk onderdeel, deze reflectie wordt gekoppeld aan actie, wat verandering zal opleveren. 

Om veranderingen te realiseren koppelen we jouw reflecties en acties aan de lagen van de vitaliteit piramide, ontwikkeld door Albert Sonnevelt . De onderstaande lagen komen hierbij aan bod. 

  • Zinvol leven
  • Ondersteunende relaties
  • Anders omgaan met gedachten
  • Regelmatige herstelmomenten
  • Voldoende beweging
  • Optimale voeding

Na een aantal gesprekken ben je je meer bewust van de samenhang van deze lagen in relatie tot jouw leven. Door je reflectie en zelfgekozen acties ga je ervaren waar jouw behoeften liggen, weer grip krijgen op je leven, betere keuzes maken en weer rust in je hoofd ervaren.

De duur en intensiviteit van het counseling traject bespreken we samen en is altijd afgestemd op jouw persoonlijke behoefte en mijn advies. 

“It’s not about ‘having’ time, it’s about ‘making’ time”