Ik heb de afgelopen dagen mezelf wat teruggetrokken. Ik had eind vorige week 2 intensieve trainingsdagen waar ik volop aan de bak moest. Ik mocht mijzelf helemaal laten zien als coach, als iemand die samen met haar klanten op een creatieve ontdekkingsreis gaat. Bepalen wat mijn vertrekpunt is, wat ik allemaal wil ontdekken en waar ik heel graag naartoe wil. Ik vind het belangrijk om voldoende rust in te bouwen in mijn reis, om even te blijven waar ik nu ben, om me voor te bereiden op het volgende stuk. Om te ontdekken wat belangrijk voor mij is als ik weer verder ga.

We komen allemaal op een punt dat we het niet meer zo belangrijk vinden om “overal” te zijn geweest. De veelheid van alles maakt plaats voor bewuste keuzes. Keuzes die we belangrijk vinden om te maken. Keuzes die passen bij wie we zijn, wat we leuk vinden, wat onze ogen laat stralen. We nemen afscheid van dingen, gewoontes, mensen, omdat ze niet meer bij ons passen. Soms met veel gemak en soms met veel strijd, zo gaat dat nou eenmaal.

Keuzes maken is best lastig, maar ook heerlijk. Je kent vast het moment van opluchting als je een besluit hebt genomen. Kiezen geeft je energie, laat je weer op weg gaan. Kiezen maakt de weg vrij voor het volgende stuk. Neem vandaag eens even rustig de tijd, welke besluiten wil je graag nemen maar stel je uit, uit gemak, uit angst, uit besluiteloosheid. Begrijp je waar ik naartoe wil? Vertrouw op jezelf.