Ik heb ontdekt dat het accepteren van mijn omstandigheden mij heeft geholpen om dingen te veranderen in mijn leven. Voor dat ik überhaupt in staat was om iets te veranderen moest ik eerst inzien dat mijn leven op dat moment nu eenmaal was zoals het was.

We kennen dat gevoel allemaal, het verzet tegen wat er op dit moment is. We zijn niet zo blij met het werk dat we op dit moment af moeten krijgen. We ergeren ons aan de rommel in huis, we zijn al weken niet meer naar de sport geweest, je wilt wel anders maar…

Je gevoel van verzet houdt verandering tegen. je gaat pas ademen als je je niet langer verzet tegen de omstandigheden. Ademen laat je weer ontspannen en geeft je energie. Laat vandaag je strijd los, geef de tijd aan het proces van verandering. Pas dan ben je klaar om verder te gaan, adem in… adem uit…