-Niemand maakt zich druk over jou-

Ik word altijd een beetje verdrietig van deze zin. Een soort droefheid, die mijn energie wegneemt. Ik wil het eigenlijk niet geloven, ik wil graag dat mensen zich druk om mij maken. Het geeft me een gevoel van verbondenheid, dat ik erbij hoor. Maar ik voel ook de beperking in wie ik mag zijn als ik me druk maak over wat een ander van mij vindt. Verbondenheid is heel iets anders.

We willen er graag bij horen, maar heel vaak voelen we ons er pas echt bij horen als we de goedkeuring van een ander krijgen. Voel je hoe maf dat eigenlijk is? We zouden er hoe dan ook bij moeten horen, ongeacht wat we doen of wie we zijn. Maar hoe lastig is dat, gewoon zijn wie we zijn en doen wat we graag willen doen. We zijn zo bang om alleen te staan.

Maar vanuit het overwinnen van je angst om alleen te staan ontstaat verbondenheid. Het kost je bloed zweet en tranen, maar je oogst vrijheid, rust en ontspanning. In het begin zijn deze momenten kort, maar ze worden steeds langer, omdat je er goed in wordt, geloof me. Ik krijg vaak te horen dat ik het allemaal zo relaxed doe, met zoveel gemak. Dat zijn de momenten dat ik oogst, dat is wat jullie zien. Maar de andere momenten is het gewoon hard werken, me soms heel alleen voelen, maar weten waar ik het voor doe, geloof me!

Wil jij ook werken aan meer vrijheid, rust en ontspanning? Ga naar mijn contactpagina en mail me voor een gratis kennismakingsgesprek.