Het is zo’n beetje mijn mantra geworden. Ik ben van nature nieuwsgierig en wil graag alles weten. Als iets me intereresseert duik ik er helemaal in. Steeds meer wordt duidelijk, ik vind leuk om dat gevoel van iets nieuws te ervaren, iets nieuws zien, en dan leren begrijpen wat ik daarvoor nog niet wist of kende. Toen ik begon toe te geven aan dit stukje van mijzelf werd mijn leven echt leuker.

Ontdekken betekent iets zichtbaar laten worden, iets laten zien. Dus ook fouten maken, op je bek gaan, je doodschamen, opnieuw beginnen, toegeven dat je ergens niet zo goed in bent. Daar haakte ik altijd af met ontdekken. Ik begon dan snel weer met het ontdekken van iets anders. Ontdekken, wat is het een mooi woord! Wat vind jij? Denk eens aan jezelf, wat zie je als je jezelf letterlijk ‘ontdekt’.   

Wat betekent ontdekken voor jou? Wat betekent het voor je als je jezelf letterlijk ontdekt en laat zien? Begin eens met de volgende vragen, mag jij doen wat je graag wilt? Mag jij fouten maken? Mag alles van jezelf er zijn? Begin vandaag eens met 1 vraag en ontdek wat er gebeurt. O ja, gun jezelf tijd! Dat is echt nodig bij ontdekken.