Zaterdagmiddag 14.00 uur, met een heerlijke playlist ‘easy on Saturday zit ik achter mijn pc. Ik wil nog wat werken. Wim rommelt in huis en buiten is het koud. Ik voel me op mijn gemak en ik realiseer me als nooit tevoren dat het leven niet compleet maakbaar is. Hoezeer velen me dat ook willen doen laten geloven. Ik heb het zelf ook lang gedacht. Maar vaak genoeg ben ik, uit de bocht geslingerd door verdriet, onmacht en verlies. Ik weet echt wel wat dat is, languit liggen in de berm, neergesmakt, alles doet zeer, ik wist niet waar ik was en nog minder hoe er weer vandaan kon komen. Ik besef nu dat mooie momenten in het leven te kostbaar zijn om achteloos voorbij te laten gaan. Ik zeg het vaak, maar nu ik hier zo zit voel ik het zo sterk, mijn leven is te kostbaar om zomaar voorbij te laten gaan. Ik voel me dankbaar.

We racen vaak als coureurs door ons leven, we zien niet eens waar we langsheen scheuren. We leven in de hoogste versnelling, constant op de linkerrijbaan. We raken opgebrand voordat we er erg in hebben. We zijn zo aan dat jachtige gevoel gewend, we hebben niet eens meer in de gaten dat het ons uitput. Tot het moment dat we voor de zoveelste keer uit de bocht geslingerd worden, bam! We nemen ons keer op keer weer voor om het nu eens echt wat rustiger aan te doen. Maar kunnen we dat nog wel? Zijn we niet verslaafd aan dat jachtige leven? Omdat het ons afleidt van onszelf, ons verdriet, onze onmacht, ons verlies?

Je hebt geen controle over de dingen die om je heen gebeuren. Soms slaat het leven je keihard in je gezicht, je weet waarschijnlijk precies wat ik bedoel. Je hebt geen controle over wat mensen van je denken, ook al doe je nog zo je best om dit te beïnvloeden, het gaat je niet lukken. Je moet het niet eens willen. Je geeft alles weg, zelfs dat kleine stukje in het leven dat wel maakbaar is, jezelf. Hierin heb je echt wel een keus te maken, ik zeg niet dat het makkelijk is. Maar je leven wordt er wel veel mooier door, lichter ook. Klinkt fijn toch? Kopje koffie of theedrinken, samen? Ik help je graag op weg, jou weg!

Meer weten? www.mirandabalstercoaching.nl